Reklama
 
Blog | Filip Ušák

Vicehejtman Kouda, symbol vládnutí v Ústeckém kraji

Podivné dotace z Fondu hejtmanky, které spadaly do jeho gesce například v podobě milionových přídělů do klubu FC Baník Souš, v jehož vedení zasedá a kde byl vloni usvědčen z porušení zákona o střetu zájmů, či nepotistické dosazení zasloužilé členky ČSSD Evy Bulasové nejprve do vedení litoměřického gymnázia, později na teplé místečko na kraji, jsou jen částečné ilustrace působení pana Koudy na kraji. Špičaté boty z krokodýlí kůže či oblečení v hodnotě přesahující jeho plat už jen dokreslily celkový obraz levicového politika.

Zadržení vicehejtmana Koudy a jeho následné obvinění ze zneužití pravomocí úřední osoby a poškození zájmů EU jen dokresluje celkový rámec fungování krajské koalice ODS a ČSSD ve vedení Ústeckého kraje. Pan inženýr Kouda působil jako jedna z nejodpudivějších symbolik korupčnického prostředí našeho kraje. Podivné dotace z Fondu hejtmanky, které spadaly do jeho gesce například v podobě milionových přídělů do klubu FC Baník Souš, v jehož vedení zasedá a kde byl vloni usvědčen z porušení zákona o střetu zájmů, či nepotistické dosazení zasloužilé členky ČSSD Evy Bulasové nejprve do vedení litoměřického gymnázia, později na teplé místečko na kraji, jsou jen částečné ilustrace působení pana Koudy na kraji. Špičaté boty z krokodýlí kůže či oblečení v hodnotě přesahující jeho plat už jen dokreslily celkový obraz levicového politika.

 

Vlivný člen krajského vedení, který vydržel v krajské radě i v době nadpoloviční většiny hlasů ODS. Tehdy šéfoval resortu školství a zakázky na rekonstrukci škol přihrával „svým“ stavebním firmám z Mostu. V rámci napjatých vztahů v rámci ČSSD především na ose Vaňhová + Fišera versus Benda + Paroubek tvořil jakýsi mezištít… usměrňovač zájmů, mnohdy ekonomických, což po rozkolu a následném odchodu Jiřího Paroubka a Petra Bendy již nebylo tak potřeba. Mimochodem všimněte si, jak členové LEV 21 útočí do hejtmanky a Fišery, zatímco Koudu vždy taktně ze své slovní pyrotechniky vynechávali… To nebyla náhoda, to byla jen Paroubkova obvyklá selektivní spravedlnost. I ted v posledních měsících při sestavování kandidátky Kouda v kontextu svého možného vyškrtnutí zvažoval přestup k Paroubkovi. Kandidátky jsou uzavřené, předvolební přestupy již vyloučené. ČSSD by měla dostát svým slibům, že v případě „vyskytnutí konkrétních problémů spjatých s Koudou“ vyvodí odpovědnost. Při pohledu na kandidátku ČSSD však je třeba říct, že podobně toxických osob hodných vyškrtnutí je tam víc. 

Reklama

 

Filip Ušák,

PRO kraj