Reklama
 
Blog | Filip Ušák

Komunista, klient vazební věznice a nácek v jednom studiu…

 Krajská zdravotní, ROP Severozápad, Fond hejtmanky, to vše by měla být agenda pořadu, který by měl seriozně občanům kraje nabídnout alternativu k volbám. Avšak kromě této rudo-oranžovo-modré trojkoalice vládnoucí brzo možná z Litoměřic místo Ústí nad Labem, zástupců Severočechů a TOPky se ve studiu objeví i obskurně fašistická partička okolo Tomáše Vandase, kterou nedávnou zrušil Ústavní soud.

Při pohledu na výsledky průzkumu pro Otázky Václava Moravce z Ústeckého kraje musí zamrazit každému vyznavači hodnot humanismu a právního státu. Vedle vítězných komunistů se posadí paní hejtmanka Vaňhová, která je obtěžkána skandály svého úřadu, podobně jako zástupci ODS, kteří s nimi v uplynulém období spoluvládli. Krajská zdravotní, ROP Severozápad, Fond hejtmanky, to vše by měla být agenda pořadu, který by měl seriozně občanům kraje nabídnout alternativu k volbám. Avšak kromě této rudo-oranžovo-modré trojkoalice vládnoucí brzo možná z Litoměřic místo Ústí nad Labem, zástupců Severočechů a TOPky se ve studiu objeví i obskurně fašistická partička okolo Tomáše Vandase, kterou nedávnou zrušil Ústavní soud.

Kluci s holými lebkami se nezalekli, přidali k názvu zakázané strany SS a houfně objíždí kraj, hlavně jeho problémová místa. Mnohé politické subjekty se snaží lacině politicky využít šluknovských událostí z minulého roku, střídají se proto ve skloňování slova přizpůsobivost a populisticky nadbíhají lidem, aniž by měli skutečnou představu, jak problémové lokality řešit. Lze to tak nějak politicky i chápat, přestože s tím nemusím souhlasit. Dělnická strana je ale něco úplně jiného a každý slušný a inteligentní člověk v této zemi to musí cítit.

Reklama

Usednutí do jednoho křesla v televizním studiu vedle zástupce vandasovců musí být nepřijatelné pro lídry všech demokratických stran. Ve čtvrtek dostanou příležitost ukázat, nakolik si váží hodnot, pro které v minulém století padly miliony lidí.

„Přirozenou nevýhodou demokracie je, že těm, kdo to s ní myslí poctivě, nesmírně svazuje ruce, zatím co těm, kteří ji neberou vážně, umožňuje téměř vše.“ Václav Havel