Reklama
 
Blog | Filip Ušák

Supi nad Krajskou zdravotní

V čele Labské investiční sedí Mirko Bernas, muž s nevalnou pověstí lokálního veksláka ve Šluknovském výběžku a bývalý člen Severočechů.cz, který den po minulých krajských volbách za místo v krajské radě přeběhnul k oranžovomodrým. Po skamarádění se s Petrem Bendou byl vloni nakonec z krajské rady odvolán, nicméně poté spolu vytvořili vcelku úspěšný dvojblok torpédující krajské nemocnice v dresu Paroubkova lva, bez ohledu na svou přítomnost v radě kraje jakožto valné hromadě KZ či dokonce v čele představenstva.

Insolvenční návrh podaný společností Labská investiční na Krajskou zdravotní jen dokresluje celkový obrázek smutné role krajských nemocnic v zájmu vysávání co největšího množství veřejných peněz. A že supů slétajících se nad umírajícím holdingem je. Cílem je zplundrování a vysání rozpočtů nemocnic a v druhém kole jejich prodej. A tak zažíváme ony předražené nákupy zdravotnické techniky, kde ROP Severozápad požaduje vratku dotace 352 milionů korun, Ministerstvo financí pro změnu požaduje úhradu pohledávky ve výši 176 milionů rovněž v souvislosti se špatným zadáním zakázky na zdravotnické přístroje. Jak to dopadne, je ve hvězdách. Je však dost pravděpodobné, že tyto pohledávky bude muset Krajská zdravotní nakonec zaplatit. 

V čele Labské investiční sedí Mirko Bernas, muž s nevalnou pověstí lokálního veksláka ve Šluknovském výběžku a bývalý člen Severočechů.cz, který den po minulých krajských volbách za místo v krajské radě přeběhnul k oranžovomodrým. Po skamarádění se s Petrem Bendou byl vloni nakonec z krajské rady odvolán, nicméně poté spolu vytvořili vcelku úspěšný dvojblok torpédující krajské nemocnice v dresu Paroubkova lva, bez ohledu na svou přítomnost v radě kraje jakožto valné hromadě KZ či dokonce v čele představenstva. Benda jako předseda představenstva v minulosti podepisoval zakázky pro Labskou investiční v rozsahu cca 15 milionů, Bernas z nich inkasoval milionové provize. 

V tuto chvíli je třeba vyčkat dalšího kroku před zaujmutím jasného stanoviska v této věci. Soud bude muset teprve rozhodnout o oprávněnosti požadavků věřitele Labské investiční a vyčkat, zda se připojí potenciální další věřitelé. Do té doby lze jen říct, že si občané Ústeckého kraje nezaslouží, aby mafie v různých dresech spolu válčila o peníze, které patří na péči o zdraví občanů našeho kraje.

Filip Ušák,

PRO kraj

Reklama