Reklama
 
Blog | Filip Ušák

O lázních ve žlutém domečku a tajemném černokněžníkovi

Poskok má pravdu, pán totiž vymyslel, že se o svůj lid postará tak, že jim dá lázně. A pěkně ve žlutém domku, aby to neměl nikdo z družiny daleko. Sice zatím žádné léčivé účinky třeba nedaleké Spolchemie ještě nebyly objeveny, ovšem to není pro kmotra žádný problém. Zaskočí asijské masérky.

Milé děti,

V centru Ústí nad Labem, přímo naproti policejnímu ředitelství, a coby kamenem dohodil od všech ostatních důležitých úřadů, stojí jeden domek. A není to jen tak ledajaký domek, je to domek kouzelný. Má 5 pater, první čtyři jsou žlutá a působí na první pohled obyčejně. Kdežto to páté, nejvyšší, to už od pohledu je jiné. Jak by také ne. Bydlí tu totiž tajemný černokněžník Páťa. Na štítky nekoukejte, nenašli byste ho tam, stejně jako byste ho nenašli v obchodním rejstříku ani nikde jinde, na to má svou stáj bílých koní. Ale věřte děti, že tam je.

On ten domek není ani tak důležitý, protože v něm bydlí černokněžník Páťa, ale především proto, že v něm neplatí obecné přírodní zákony. To, co by jinde nebylo možné, to v domečku možné je. Hnedka patro pod černokněžníkem  je úřad, který rozděluje penízky. Takový žluťoučký, kulaťoučký a evropský penízky. Je jich všehovšudy skoro 20 miliard pro těchto 6 let (2007-2013) a z těch penízků je živena celá černokněžníkova družina. Ta se skládá z přesně rozestavěných pěšáků na celé šachovnici jeho zájmů a samozřejmě také z vlastní stáje rozežraných lipicánů. Ty všechny musí uživit. Jinak by se mu rozutekli či by začali zpívat. Vědí totiž, že nedělají něco úplně tak košér a navíc hladoví lidé venku jsou už dost naštvaní. Pro černokněžníka to však není zatím problém. Jeden z poskoků se pochlubil, že se Páťa rád dělí a myslí to se svými kamarády dobře. A Lze mu, milé děti, nevěřit?

Reklama

Poskok má pravdu, pán totiž vymyslel, že se o svůj lid postará tak, že jim dá lázně. A pěkně ve žlutém domku, aby to neměl nikdo z družiny daleko. Sice zatím žádné léčivé účinky třeba nedaleké Spolchemie ještě nebyly objeveny, ovšem to není žádný problém. Zaskočí asijské masérky. O to bude navíc relax příjemnější a i kmotr bohatší. Může totiž využít další grant. A zaplatí to náš úřad z těch evropských penízků. Od Páti je to chytré. Dá svým lidem potěšení krásných thajských masérek a ti pak podají lepší výkony, které od svých lidí vyžaduje.

Páťa zbohatne, Evropan si těch zbytečně utracených drobných ani nevšimne a družina si dá wellness. Svět je přeci krásný, rozhodně více, než může být jednou na pryčně někde v Litoměřicích

Filip Ušák